Vladimir karasev: Marokko forbereder seg på krig med Spania

Penger

Валюта Марокко — марокканский дирхам. I september 2018 årets 1 дирхам был равен 7,5 Р. 10 дирхамов — это примерно 1 euro.

Самая крупная купюра в Марокко — 200 дирхамов. Еще есть купюры в 100, 50 og 20 дирхамов и монеты: 10, 5, 2, 1 og 0,5 дирхама. По нашему опыту, store regninger godtas overalt. Сдачу найдут даже на овощном рынке.

В большинстве мест оплату принимают только наличными. De vil være nødvendige, чтобы купить билеты на поезд, buss, заплатить за такси, купить фрукты и поесть в кафе. Мы не привезли с собой наличные, а просто снимали деньги в банкоматах. В каждом городе их много — проблем с поиском не было. Обменники видели в аэропорту и в отделениях банка в городе.

Карты принимают только в нескольких отелях и ресторанах, например Clock Cafe в Фесе и Rick’s Cafe в Касабланке. За все время поездки мы заплатили картой около 10 tid.

For å spare, рекомендую завести счет в евро. При снятии с рублевого счета марокканский банк будет конвертировать рубли в евро и только потом — в дирхамы. for eksempel, у нас был рублевый счет. На конвертациях мы теряли 4,5% от суммы снятия. Если снимали 500 Dh (3600 Р), со счета списывалось 520.

Купюра в 200 дирхамов. Евро проще обменять на местную валюту, enn dollar

Hvorfor er det mange østers i Oualidia

Østers vokser mest på grunt dybde, som lokalbefolkningen fortalte oss, их слова подтверждают источники на специализированных сайтах. Ideelt sett bør dybden være fra 1 til 30 meter, helst svak sump, fordi i et slikt miljø er det mye naturlig mat for skalldyr.

Det er ikke flere steder som Oualidia i Marokko - og for øvrig er dette en annen grunn til å komme hit.

De fangede østersene drar til restaurantene i Essaouira samme dag, Agadira, Casablanca, Marrakech og andre store turistsentre. Vladimir karasev: Marokko forbereder seg på krig med Spania

Jeg, forresten, prøvde østers et par ganger i Kiev. Они так же слабо напоминают вкус только что выловленных атлантических моллюсков, как авокадо, modning i Kiev supermarkeder, frukt som vi spiste hver dag på reise i Marokko.

Den beste tiden for østers i Marokko er bare vinter og tidlig på våren. Это период созревания и в это время они самые вкусные.

Totalt utvunnet i verden 700 tusen tonn østers ifølge forskjellige kilder. I Oualidia og Marokko utvinnes titusenvis av tonn årlig, selv om dette stedet sjelden er nevnt på internett. Vladimir karasev: Marokko forbereder seg på krig med Spania

Mat

Tradisjonelle retter. Марокканская кухня вкусная и недорогая. В среднем за обед мы платили 200 Dh (1250 Р) на двоих. В приморских городах вкусная рыба и морепродукты. for eksempel, в Касабланке мы ели лосося и осьминогов. Одно блюдо с морепродуктами в среднем стоит 150 Dh (1125 Р). Еще рекомендую попробовать марокканский чай и сладости, кускус и тажин.

Тажин — это блюдо из мяса и овощей. Его готовят в глубокой тарелке с конусовидной крышкой, hun kalles også tagine. Lokk fanger damp inne, derfor viser retten seg å være veldig øm. Тажин есть практически во всех ресторанах. Стоимость — от 120 Dh (900 Р) til 160 Dh (1200 Р).

Тажин можно купить в сувенирных лавках. Цена — от 10 til 200 дирхамов (193—3855 Р). Цена зависит от размера

Кускус подают только по пятницам — такой обычай. Вместе с ним приносят огромную тарелку с мясом или курицей, stuvede grønnsaker, орехами и специями. Vi fikk også servert et glass melkedrikk, по вкусу похожего на айран, и карамелизированный лук с грецкими орехами и изюмом на десерт. Pris - 120 Dh (900 Р).

На десерт мы пробовали марокканские сладости. В меню на английском будет написано moroccan sweets или baklava. Некоторые из них похожи на пахлаву. Еще есть выпечка с марципаном.

В Марокко чувствуется влияние французской культуры. for eksempel, в кафе можно заказать флан (пирог с кремово-карамельным вкусом). Прямо на улице местные жители едят эскарго — вареных улиток.

Марокканский чай — это зеленый чай с мятой и сахаром. Он очень сладкий и крепкийУлиток варят прямо на улице. У местных жителей они пользуются большой популярностью. Мы не решились их пробовать: redd for å bli forgiftet

Местные жители почти не едят фрукты и овощи, spesielt frisk. В их рационе в основном говядина, баранина и хлеб. Когда мы просили в ресторанах овощной салат, de brakte oss kokte bønner, морковь и жареные грибы.

Rick’s Cafe в Касабланке — популярное туристическое место. Здесь ужин на двоих обошелся нам вдвое дороже, enn vanlig: 400 дирхамов (7711 Р)

Kafe. В Марокко много уличных кафе. Det er billigere der, но к блюдам прилагаются грязные вилки, осы и коты, которые залезают на стол. Kontant betaling.

Иногда мы обедали там, hvor er mange lokale, а не туристов. Обычно в таких местах простое оформление интерьеров, ingen lyse tegn, вкуснее и дешевле. for eksempel, kafé Chez Aziz («У Азиза») в Шефшауэне похоже на забегаловку. Но там оказалось вкусно и недорого.

Det er kafeer, в которых можно только выпить кофе или чай за 5—10 Dh (35—70 Р). Еды в таких местах нет. Зато в них можно прийти со своим пирожным, купленным в кондитерской через дорогу.

Местные коты доедают наш обед в уличном кафе на площади ШефшауэнаКафе на улице Шефшауэна, где мы позавтракали блинами с джемом и чаем. В меню цен не было, поэтому мы заплатили столько, сколько сказал повар-официант — 80 дирхамов (1542 Р)

Однажды мы обедали на трассе между Фесом и Шефшауэном. Автобус делает остановку в середине пути, чтобы пассажиры могли поесть и сходить в туалет.

На стоянке кроме бензоколонки и туалета есть магазин, мясная лавка и жаровня. Til 20 Dh (150 Р) можно купить порцию сырой баранины или говядины у мясника и отнести ее в жаровню напротив. Там за 10 Dh (70 Р) мясо пожарят на гриле, посыплют специями и выдадут вместе с корзинкой с хлебом.

Воду из-под крана и в фонтанчиках пить не стоит — можно отравиться. Мы покупали воду в бутылках. Ценники есть только в торговых центрах, обычно литр стоил 2—6 Dh (15—45 Р).

Nye eiere

I 1999 år etter at grunnleggerne fra Caberlotto-familien døde, ble selskapet kjøpt ut av en gruppe gründere. Det ble ledet av Andrea Tomat, som fremdeles eier merkevaren Lotto. Den nye ledelsen begynte ikke å gjøre grunnleggende endringer i selskapets arbeid, selv om det var engasjert i å utvide sortimentet. I 2006 år kjøper Lotto det amerikanske selskapet Etonic, joggesko, bowling og golf. men, i 2012 år selges Etonic-merket igjen og returnerer til hjemlandet i USA.

For øyeblikket er merkevaren Lotto fortsatt populær i Italia og generelt i Europa.. I vårt land har selskapet ikke en eneste merkevarebutikk, dessverre, aldri åpnet, Derfor kan det være vanskelig for kunder som setter pris på dette merket å finne de tingene de trenger.

Lotto Cleats

Interessen for fotballsko fra Caberlotto forklares med det faktum, at grunnleggerne av Lotto-selskapet var eierne av Treviso-klubben. Dette er et team fra hjemprovinsen, som spilte i Serie B. For øyeblikket, på grunn av økonomiske problemer, havnet hun i den nedre divisjonen - Serie C2.

Fotball har blitt det andre hovedfokuset til Lotto. Merkets produkter ble en gang annonsert av slike verdensstjerner som Dino Zoff og Ruud Gullit.

Produsenten opprettholder sin posisjon i markedet for fotballutstyr i dag. Han har kontrakter med slike berømte spillere fra fortid og nåtid, som Luca Tony, Kaffe, Giuseppe Rossi, Sergey Ignashevich og andre. Selskapet sponser flere landslag i små land, samt to dusin fotballag. men, det nåværende nivået av ambisjoner og muligheter hun har her er lavt. for eksempel, i Russland mottas slikt sponsing av Armavir-klubben fra andre divisjon, dvs. den tredje rangerte divisjonen i landet etter Premier League og FNL.

1 trinn - tid til å kle seg ut

Marokko er en eklektisk stil, land med lappetepper lyse klær, fargede skjerf og lette materialer. Du kan trygt gi slipp på fantasien - pakk deg inn i et teppe eller velg den vakreste fargerike kjolen, kan være, ta på deg alt på en gang og et skjerf på toppen - det er opp til deg.

Hvis du vil ha mer respekt for detaljer, du kan oppdatere bildene fra TV-serien "Clone". Художник по костюмам постарался на славу.

Du kan få strandstoler og kapper og lage en fargerik kjole i lag.!

Spesiell oppgave for jenter: øyeblikket har endelig kommet, for å vise verden skattene dine! Ta gjerne på deg alle smykkene, bland og ikke vær sjenert, for i dag er du en marokkansk kvinne, og de vet sikkert, at det aldri er for mange dekorasjoner.

Imidlertid er det noen få regler. For jenter - antrekk på gulvet, minimum åpne rom på kroppen (ikke glem, hvor er vi), og for gutter - løse skjorter og bukser laget av naturlige materialer i rene nyanser. Ingen shorts, ikke slapp av!

Hva er Oualidia

Liten landsby, ligger på et unikt naturlig sted. Havet er skilt fra fastlandet med en lang lagune., i midten av det er det en liten øy og steiner. Østers vokser i lagunen, levende bløtdyr og krabber. Takket være lagunen og holmen er den lokale stranden atskilt fra bølgene, og sammen med utvinning av østers og krabber begynte turismen å utvikle seg her.

I dag Oualidia – lokalt turistsenter, i tillegg til marokkanere, liker franskmenn å slappe av her, det er til og med en bil som camper i fjæra. Vladimir karasev: Marokko forbereder seg på krig med Spania

Jeg spår utviklingen av stor turisme i Oualidia de neste årene, men mens stedet ennå ikke er tråkket ned, og det er lett og behagelig å puste.

Turistbyen er ren og vakker, stor strand, du kan leie en båt og krysse til øya for å tilbringe tid der. Øya har en vakker gylden sandstrand med tilgang til både havet og den indre delen av lagunen, som er veldig kul.

Jeg er glad for å inkludere Oualidia på listen over de beste strendene i Marokko. Vladimir karasev: Marokko forbereder seg på krig med Spania

Hvor å spise østers i Oualidia

så, hvorfor er det bra her og vil tilbake? Fordi det er østers! Hvis du har vært i Marokko og prøvd østers på strendene i Agadir og i de beste restaurantene i Casablanca, så vet, Hva skjer 99% alle blir fanget i den lille fiskerlandsbyen Oualidia nær Casablanca og i 175 km. fra alles elskede Essueira.

Tusenvis av tonn østers og annen skalldyr utvinnes her hvert år., så vel som krabber, kråkeboller, kamskjell. Fisk fanges også og mye, men det viktigste her er østers! Rar, hva er på internett- источниках практически не упоминается Уалидия как место добывания устриц и крабов. В основном говорят об атлантическом побережье Франции и Англии.

Østers kan spises direkte noen få meter fra deres habitat, på stranda. Det er også mange restauranter ved vannkanten, men vi foretrekker å kjøpe direkte fra jegerfiskerne og straks pope, krydret med sitronsaft. Her tilberedes det også fisk, krabber, blekksprut. Bord legges rett i fjæra.

Østers og sjømat var hovedårsaken til stoppet vårt i Oualidia, vi tilbrakte halvannen dag her. Ankom om kvelden, østersene ble imidlertid funnet bare neste dag.

Hvorfor? Fordi Oualidia er en liten landsby skjønt, men er delt i to deler.

One Piece - Village, der bare lokalbefolkningen bor, нет вообще никакого туризма и главной достопримечательностью можно с натяжкой считать рынок. Samlet litt skitten, men for Marokko er dette normen og ganske tålelig. I noen områder av samme Casablanca er det mye mer skitt.

Den andre delen er en turistby og et lite vakkert område nær havet. Her er fine to-tre-etasjes hotell, det eneste strandområdet og ... østers!

Ankomst. Første kvelden. Jeg stopper to karer på ho. – Hei fyr, og hvor kan du spise østers? Vi blir forvekslet med velstående turister og sendt til La Sultana - det kuleste hotellet i Oualidia, ценник в меню которого даже самое романтическое настроение разбивает так же как волны о прибрежный риф. Хотя где-нибудь на французской ривьере цены вполне норм, 50-80 Euro til middag for to. Men i Marokko er slike priser ville. I det minste, for oss.

Bare den tredje personen den kvelden, som vi snakket med i nærheten av hurtigmatselgeren ga det riktige tipset.

Det viser seg at hver morgen lokale fiskere og østers / krabbe / skall / kamskjelljegere kommer til den lokale stranden på sine mopeder, og det er det vi trenger.

Et dusin østers koster oss mindre enn 5 Euro (50 dirham) og vi forhandlet ikke for mye for glede. Dessuten faktisk ikke et dusin, потому что еще парочка моллюсков шли бонусом. Свежайшие! Østersen knirket, og skallene krøllet i kroppen, prøver å behage oss, krabber så ut som om de ba om å lage dem raskt. Настоящий устричный полюс Марокко, как я его прозвал.

Mentalitet og tradisjoner

Марокко — бедная страна. Местные жители часто пытаются заработать на туристах. Таксисты и продавцы заламывают цену, а прохожие предлагают показать город или довести до достопримечательности. Det ser ut som et ønske om å hjelpe, но в конце пути «гид» обязательно попросит денег. Поэтому спрашивать дорогу лучше у торговцев: они обычно не требуют оплату.

Однажды в Рабате мы спросили дорогу у женщины на улице. Она пригласила нас в дом, tilbød te, показала террасу с видом на город, а потом попросила за это деньги. Мы дали ей 20 Dh (150 Р). Hun nektet å ta mynter, а бумажных денег номиналом поменьше в Марокко нет.

Если марокканец сразу озвучивает цену за услуги, sannsynlig, это официальный гид с лицензией экскурсовода. Dens priser er høyere, чем у обычных прохожих. for eksempel, посмотреть старую часть города в Тетуане стоит 150 Dh (1150 Р) на двоих.

Голубые ворота в Фесе. Там мы заблудились: «Maps.me» и «Гугл-карты» неправильно прокладывали маршрут. Как только мы начали растерянно смотреть по сторонам, en lokal fyr tilbød seg å følge oss. Блуждать не было сил — мы согласились и дали ему 10 Dh (193 Р)

С арабским гостеприимством мы столкнулись один раз. В Шефшауэне встретили женщин, которые пили чай на улице. Они предложили нам взять что-то у них со стола. Det viste seg, det er en slik tradisjon. Если у марокканца есть чем угостить прохожего, он должен это сделать. В такой ситуации не принято отказываться от угощения или предлагать деньги хозяевам.

Иногда местные традиции влияют на привычки туристов. Один раз у нас отказались принять заказ в ресторане: было время молитвы и все повара ушли. Det viser seg, в Марокко молятся пять раз в день: nær 6:00, i 14:30, 17:00, 21:00. Если прийти в ресторан или кафе в это время, kanskje, придется подождать поваров и официантов. Обычно это не больше 30 minutter.

Vurder artikkel